Magia venețiană a ajuns la Iași

Perfect timing! Cel mai celebru carnaval al lumii vine la Iași, după ce a fascinat deopotrivă în 2023 artiști, pictori și fotografi.
Călătoria vizuală este asigurată de un ghid care a luat pulsul evenimentului care abia s-a încheiat, îndrăgitul fotograf Paul Pădurariu.
„Carnavalul de la Veneția este paradisul oricărui fotograf! Subiecte ce fascinează prin frumusețe, extravaganță, un melange de real și ireal! Acest proiect fotografic este dedicat oamenilor curioși, iubitori de frumos, oameni ce văd în fotografie atât un mod de a călători, dar și unul de a-și bucura sufletul și inima în cadrul Săptămânii Venețiene”, spune Paul.
Expozițiile „Magia Venețiană”, semnată de Paul Pădurariu, și „La pas prin Veneția”, semnată de Yannis Pădurariu, fac parte din proiectul “Săptămâna Venețiană la Iași”. Acestea sunt rezultatul pasiunii pentru fotografie, călătorie și dragoste pentru orașul celor 7 coline. Lentila obiectivelor foto și retina lui Paul și a fiului său, Yannis au comprimat culorile, agitația și magia experienței celui mai apreciat carnaval, iar acum ne sunt dezvăluite nouă în locații cheie din Iași.
Fotografiile vor putea fi admirate în perioada 24 februarie -17 martie 2023 în diferite zone ale orașului: Galeria La Gard Copou, Muzeul Unirii din Iași, Palatul Braunstein și Palas Mall.
Vernisajul va avea loc în data de 28 februarie ora 18:30 în Cupola Palatului Braunstein.
Alături de artizanii expozițiilor, în cadrul vernisajului va prezenta Prof.univ.dr. Cristian Ungureanu, Prorector al Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași/UNAGE Iași.
Proiectul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Muzeului Unirii Iaşi, al Casei de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Muzeului Municipal Regina Maria Iași, Clubului Fotografilor Iasi, Palas Mall Iasi, ACEEA – Asociația Culturală Euro Est Alternativ.