Gorghiu: Ne-a venit o informare privind Legea avertizorilor de integritate; vom găsi o soluţie tehnică agreată politic

Biroul permanent a luat act de o informare venită de la Ministerul Justiţiei privind Legea avertizorului de integritate, iar jalonul din PNRR referitor la această lege va deveni un „punct bifat” de Parlament după ce se va găsi, „în cel mai scurt timp”, o soluţie tehnică şi va fi agreată politic la nivelul coaliţiei de guvernare, a declarat luni preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„La Biroul permanent ne-a venit o informare legată de un jalon din PNRR şi anume jalonul 430, vorbim de Legea avertizorilor de integritate. Vă informez că am luat act de această informare venită din partea Ministerului Justiţiei şi vă comunic că suntem în contact, la nivel de Guvern, la nivel de ministere, cu Comisia Europeană şi vom găsi în cel mai scurt timp soluţia tehnică. Va fi agreată politic la nivel de coaliţie şi într-un termen rezonabil acest jalon (…) va deveni un punct bifat de către Parlamentul României”, a spus Gorghiu.

Potrivit USR, printre jaloanele cele mai problematice pentru care Comisia Europeană solicită măsuri urgente este Legea privind avertizorul de integritate, care ar fi trebuit să fie gata încă din martie anul trecut. Această lege, care transpune o Directivă Europeană, a fost în repetate rânduri criticată pentru forma adoptată, care nu asigură mai multă protecţie şi nici nu încurajează avertizorii de integritate. AGERPRES