Lucian Rusu (PNL) încurajează dezvoltarea inițiativei DiscoverEU Iași-Chișinău

Lucian Rusu, secretar general adjunct al Guvernului, prim-vicepreședinte PNLIasi încurajează dezvoltarea inițiativei DiscoverEU Iași-Chișinău și îi asigură pe toți cei implicați de toată susținerea sa.
„A fost o bucurie pentru mine să particip această săptămână, în cadrul evenimentului de validare a inițiativei DiscoverEU Iași-Chișinău, găzduit de colegul și bunul meu prieten de la Iași, deputatul Sorin Năcuță împreună cu un alt coleg liberal, deputatul Daniel Gheorghe.
După cum bine spunea recent E.S. doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, „sângele apă nu se face!”, iar demersul pe care vrem să îl validăm este o nouă dovadă în acest sens.
Iată deci, cum sub stindardul Uniunii Europene, Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova ne propunem extinderea iniţiativei europene DiscoverEU pentru conexiunile feroviare între Iaşi-Chişinău.
Posibilitatea ca 10 mii de tineri, cu vârsta de peste 18 ani, din România și Republica Moldova, să beneficieze de libera circulație, cunoscând oameni și împărtășind valori, reprezintă noi oportunități de dezvoltare și reconectare regională.
Încurajez dezvoltarea inițiativei DiscoverEU Iași-Chișinău și îi asigur pe toți cei implicați de toată susținerea mea,” afirmă Lucian Rusu.