Partidul Mişcarea Populară se reuneşte într-un congres extraordinar pe 25 martie

Partidul Mişcarea Populară se reuneşte într-un congres extraordinar pe 25 martie pentru a discuta politica de alianţe şi fuziuni a formaţiunii, având în vedere apropierea anului 2024, marcat de organizarea a patru rânduri de alegeri, locale, europarlamentare, legislative şi prezidenţiale, a declarat pentru AGERPRES preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Decizia privind organizarea congresului extraordinar a fost adoptată de Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

„Anul 2024 este anul în care vom avea patru rânduri de alegeri. PMP vrea să-şi reconfirme poziţia de partid de dreapta, al treilea ca număr de aleşi locali după PSD şi PNL, în România. Prin urmare, PMP convoacă un congres pentru a stabili strategia pentru anul 2024 şi politica de alianţe. Ne bucurăm că există partide care-şi doresc fuziunea cu PMP, chestiuni care vor fi discutate şi dezbătute în congres”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a precizat că, momentan, se află în negocieri în vederea realizării fuziunii cu alte partide, urmând ca la congresul din 25 martie să se facă şi anunţurile pe acest subiect, întrebat care sunt formaţiunile care ar urma să fuzioneze sau se se alieze cu Partidul Mişcarea Populară în vederea alegerilor din 2024.

„Suntem în negocieri şi prefer să păstrez elementul de noutate şi politic la congres”, a spus Tomac.

El a adăugat că alte două teme care vor fi dezbătute la reuniunea PMP vizează susţinerea pentru Republica Moldova şi campania autorităţilor de la Bucureşti privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

” Partidul va dezbate şi subiectul legat de suportul pe care statul român trebuie să-l acorde celui de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, care este ameninţată de Federaţia Rusă. Vom dezbate şi campania privind aderarea României la Spaţiul Schengen”, a precizat liderul PMP.

În context, legat de subiectul Schengen, Tomac a menţionat că acţiunea pe care depus-o la Curtea de Justiţie a UE a fost înregistrată şi va avea loc un proces prin care se cere „anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene, care blochează intrarea României în Schengen”.

„Mi-a acceptat Curtea de Justiţie a UE dosarul cu Consiliul Uniunii Europene pe subiectul Schengen. Vom avea proces”, a explicat liderul PMP.

Tomac a precizat că la congresul extraordinar al PMP care se va desfăşura la Bucureşti sunt aşteptaţi aproximativ 1.000 de delegaţi. AGERPRES