Corina Creţu: E trist că politica românească este tot mai misogină şi mai discriminatorie faţă de femei

Europarlamentarul Corina Creţu a lansat, luni, un apel către femeile din toate partidele să se afirme în politică şi să lanseze proiecte comune în interesul oamenilor, după ce a constatat ca politica românească este tot mai misogină şi mai discriminatorie faţă de femei.

„Este foarte trist ca politica românească este tot mai misogină şi mai discriminatorie faţă de femei, cu doar două reprezentante în fruntea ministerelor, după ani de zile în care acestea au lipsit cu desăvârşire la nivel executiv. La nivel local, din păcate, situaţia este catastrofală în România. Lansez un apel către femeile din toate partidele să încercăm reprezentarea femeilor în politică, să lansăm proiecte comune, în interesul oamenilor şi al nevoilor lor”, a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, indiferent dacă trăiesc în mediul urban sau rural, femeile trebuie să aibă un acces nediscriminatoriu la educaţie, la formare profesională, la viaţa publică, în general.

„În ceea ce priveşte societatea românească, emanciparea femeii a început de mult timp, dar boala societăţii româneşti în ceea ce priveşte afirmarea femeii este ipocrizia. Găsim tot felul de scuze şi de trimiteri istorice pentru a nu permite femeilor să se afirme liber. Există un anumit limbaj depreciativ în ceea ce le priveşte pe femei. Cu toate acestea, încercăm să ne construim fiecare, pe cont propriu, spaţii de afirmare şi să promovăm o imagine de profesionalism şi de implicare în viaţa cetăţii, ceea ce cred că ar conduce la un grad tot mai mare de acceptare a prezenţei lor în politică”, a afirmat Corina Creţu.

Parlamentarul european consideră că ar trebui trecut la un alt nivel, al unităţii şi competenţei, în beneficiul oamenilor.

În context, Corina Creţu a salut iniţiativa ministrului de externe german, Annalena Baerbock, care a anunţat că îşi propune reînnoirea corpului diplomatic, extinzând latura feminină în societate. AGERPRES