Tenis: Nick Kyrgios a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells

Tenismanul australian Nick Kyrgios, care spera să revină în competiţie cu ocazia turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), programat săptămâna viitoare, „a declarat forfait, fiind insuficient refăcut în urma unei accidentări la genunchiul stâng”, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Kyrgios, numărul 19 mondial, nu a mai disputat niciun meci oficial din 6 octombrie 2022. El a fost nevoit să renunţe la Openul Australiei, desfăşurat la jumătatea lunii ianuarie la Melbourne, moment în care a fost supus unei artroscopii pentru repararea unei rupturi de menisc, care a provocat un chist la nivelul cartilajului.

Anul trecut, australianul a atins sferturile de finală la Indian Wells, într-un moment în care coborâse pe locul 132 ATP, dând semnalul revenirii sale la cel mai înalt nivel, după mai bine de doi ani în care s-a confruntat cu diverse probleme, de la depresie la imposibilitatea de a juca din cauza Covid-19, în 2020.

El a reuşit ulterior să ajungă până în finală la Wimbledon, să câştige turneul de la Washington şi să ajungă în sferturi la US Open.

În afara forfait-ului său de la Indian Wells (8-19 martie), Nick Kyrgios s-a retras şi de pe lista participanţilor la Mastersul 1.000 de la Miami (22 martie-2 aprilie), relatează mai multe mass-media americană.
AGERPRES