Violeta Alexandru: Forţa Dreptei depune un proiect legislativ pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a declarat marţi că va depune, împreună cu colegii săi de la Forţa Dreptei, în Parlament, un proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

„Forţa Dreptei depune un proiect legislativ pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Adevărul este că nu este niciun proiect depus în acest moment. Coaliţia nu a făcut decât să schimbe pe ici pe colo, nimic substanţial, legislaţia privind pensiile speciale, iar Forţa Dreptei consideră că ne trebuie un moment T0 în care toate să fie eliminate, cele care se pot fi eliminate, pentru că ale magistraţilor sunt protejate de decizii ale Curţii Constituţionale, iar cele din sistemul militar au nevoie de o cu totul altă abordare, în opinia noastră”, a spus Violeta Alexandru la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că „restul pensionarilor speciali” trebuie să înţeleagă că, atâta vreme cât principiul în România este de a primi pensie pe contributivitate, şi aceştia trebuie să se alinieze acestui principiu.

„Urmează ca după acest moment T0 să curăţăm tot ce înseamnă sporuri, care la unii intră, la alţii nu intră în calculul pensiei, curăţăm tot ce înseamnă abuzuri şi manieră piloasă de a se încadra în grupe în zona publică fără o justificare a condiţiilor deosebite în care a lucrat cineva. Deci acolo e o zonă în care trebuie să facem curăţenie”, a menţionat Violeta Alexandru. AGERPRES