Liviu Brătescu (PNL): Siguranța elevilor și a cadrelor didactice este mai presus de orice

Liviu Brătescu, senator PNL Iasi, informează că locitația pentru consolidarea clădirii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iași ar putea fi demarată chiar în acest an și, dacă nu vor exista probleme în derularea acesteia, pot chiar începe lucrările. „Este o veste extraordinară pentru învățământul ieșean și pentru comunitatea școlară de la „Vasile Lupu“, unde peste 800 de elevi au fost relocați pentru a desfășura cursurile, alături de profesori, în urma ordinului de evacuare a clădirii, încadrată în categoria risc seismic I.
Sunt deosebit de preocupat și de atașat de problemele școlii ieșene, ca senator ales de Iași, ca om de cultură și ca fost dascăl. Este motivul pentru care ieri am avut două întâlniri foarte bune în urma cărora am primit asigurări că edificiul monument-istoric în care își desfășoară activitatea Colegiul Pedagogic ieșean va intra în programul guvernamental „Școli sigure și sanatoase“ (care urmează a fi aprobat de Guvern) și va beneficia nu doar de fondurile necesare reabilitării, ci și de proceduri mult simplificate de elaborare a documentelor și de perioade foarte scurte de acordare a avizelor.
Vreau să le mulțumesc pentru deschidere și susținerea învățământului ieșean Secretarului de Stat pentru Învățământul Preuniversitar în Ministerul Educației, Sorin Ion, precum și Secretarului General Adjunct în Ministerul Dezvoltării, Victor Banța. Am încredere că Primăria Municipiului Iași, în calitate de beneficiar al acestei investiții în regim de urgență a Guvernului, va îndeplini toate formalitățile necesare pentru ca lucrările să poată începe cât mai repede, poate chiar anul acesta.
Sunt conștient că pentru întreaga comunitate a Colegiului Pedagogic sunt momente dificile, iar situația prezentă, cu activitatea dispersată în alte trei spații ale unor unități de învățământ ieșene, este departe de a fi ideală. Vreau însă să îi asigur pe ieșeni că Guvernul României este deosebit de preocupat de consolidarea acestor clădiri cu destinație de spații de învățământ încadrate cu risc seismic I, că fondurile vor fi aprobate cu celeritate și că procedurile vor fi extrem de scurte.
Siguranța elevilor și a cadrelor didactice este mai presus de orice!”, precizează senatorul PNL Liviu Brătescu.