„Această campanie de informare publică reflectă eforturile întreprinse de procurorii DIICOT, împreună cu structurile Poliţiei Române, care au avut ca scop deopotrivă tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în traficul de droguri, precum şi identificarea şi punerea sub sechestru a bunurilor şi valorilor rezultate ca urmare a săvârşirii de infracţiuni la regimul drogurilor şi precursorilor”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis, miercuri, AGERPRES.
Campania are în vedere obiectivele generale şi specifice asumate la nivel internaţional prin documentul final al sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU din 2016 privind problema drogurilor la nivel mondial, precum şi a celor asumate la nivel european prin noua strategie UE în materie de droguri 2021-2025.
„Aceasta ţine seama şi de concepţia de abordare a fenomenului drogurilor care se desprinde din documentul programatic ce defineşte politica României în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, respectiv Strategia naţională în domeniul drogurilor 2022-2026”, arată sursa citată. AGERPRES