Etapa județeană a Olimpiadei de biologie

Etapa județeană a Olimpiadei de biologie se va desfășura în ziua de duminică, 12 martie 2023,între orele 10.00-13.00, la COLEGIUL NAȚIONAL ,,GARABET IBRĂILEANU’’ IAȘI. Olimpiada județeană de biologie se va desfășura în format fizic cu respectarea tuturor normelor/regulilor în vigoare, referitoare la măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor virale.
Accesul elevilor în săli este permis pe baza actului de identitate, respectiv a carnetului de elev, vizat la zi, între orele 9,00-9,30.
Evaluarea lucrărilor elevilor se va realiza, la sfârșitul probei, cu şablon de corectare, de către doi profesori evaluatori, în prezenţa elevului-autor al lucrării şi a unui elev concurent-martor. În cazul în care elevul nu poate asista la corectarea lucrării sale dă o declarație scrisă (pe verso-ul fișei de concurs) din care să reiasă că este de acord ca lucrarea să fie evaluată în absența lui, în prezența a doi elevi-martori.
În conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, aprobată prin OM nr. 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare, pentru etapa națională a acestei olimpiade se atribuie câte un loc/an de studiu fiecărui inspectorat județean (IȘJ) și 43 de locuri suplimentare/an de studiu, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene și după calificarea participanților pe locurile din din oficiu. Se califică la etapa națională a olimpiadei, atât pe locurile suplimentare cât și pe
locurile din oficiu elevii care au obținut la etapa județeană cel puțin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la această etapă.
Candidații care au obţinut punctaje egale la etapa județeană şi se află în situaţia calificării pentru etapa naţională a olimpiadei pe locurile atribuite conform art. 15 alin. 3) vor fi departajaţi utilizându-se, în ordine, următoarele criterii:
1. punctajul mai mare obţinut la subiectul de tip probleme;
2. punctajul mai mare obţinut la subiectul de tip complement grupat;
3. punctajul mai mare obţinut la subiectul de tip cauză-efect;
4. În cazul în care, după aplicarea celor trei criterii de departajare, precizate anterior, se menține
egalitatea, se organizează o probă scrisă de baraj.
Faza națională se va desfășura în perioada 10-14 aprilie 2023 în Iași, județul Iași.