Breaking News

USR Iași va sesiza Agenția Națională de Integritate în cazul primarului Mihai Chirica

USR Iași va sesiza ANI cu privire la încălcarea flagrantă a legii privind integritatea în exercitarea funcției de primar. „Mihai Chirica, în contextul apariției unor dovezi clare că primarul Iașului are și calitatea de împuternicit în bancă și drept de semnătură la Eurodesign, „micuța” firmă folosită pentru a-și crea moșia din Bucovina.
În toți acești ani, edilul Iașului s-a folosit de funcția sa publică pentru a-si dezvolta afacerile oneroase, iar acest lucru nu poate rămâne nepedepsit. Primarul Chirica nu se mai poate ascunde după propriile rude și minciuni, pentru a-și construi palate, sfidând legea.
Orașul nostru are nevoie de un primar axat pe marile proiecte de infrastructură, mediu, sănătate și educație, însă, momentan, este sufocat de incapacitatea lui Chirica de a genera dezvoltare urbană. Iașul este blocat între firmele căpușă care fac legea, cu semnătura unui primar devotat planurilor sale. Mihai Chirica trebuie să plece din fruntea Primăriei, exact cum o fac infractorii dovediți și să plătească din buzunarul propriu toate daunele aduse comunității noastre, nu din bugetul local și contribuțiile cetățenilor.
Primarul a negat orice legătură cu societatea pusă pe numele fratelui său, mințind că este cinstit, deși, soția sa scoate bani într-o veselie din conturile Eurodesign. Este plină țara de politicieni care își trec averile și companiile pe numele neamurilor ca să scape de răspundere, subestimând inteligența cetățenilor. Ieșenii merită respect și corectitudine.
„Primarul Iașului este incompatibil cu funcția sa publică de când a devenit inculpat, însă clar este dependent de ilegalitățile pe care le face și nu se poate opri. Mihai Chirica este un „Sfânt” foarte lacom care a transformat funcția din Primărie într-un un breloc agățat la toate învârtelile și negustoriile din clanul pe care îl conduce. Gloria unui primar care vrea să credem că s-a îmbogățit din salariu este pe ducă. Ieșenii merită mai mult decât un edil care, în timp ce-și caută loc în calendarul sfinților, fură și cu mâinile altora și se jură că-i învăluit de lumină albă. Sfântul impostor de la Iași trebuie incriminat și extras urgent din Primărie. Hoția nu trebuie tolerată, ci sancționată pe măsură!”, a declarat Filip Havârneanu, președintele USR Iași.
Corupția și furtul mascat, elemente care definesc administrația Chirica, trebuie să determine organele competente să pună capăt cât mai repede acestei grupări dubioase conduse de acest „sărac primar bogat”.
Iașul este blocat în proiecte pe hârtie, în timp ce profitul primarului crește de la o zi la alta prin abaterea de la lege. Firmele de casă prosperă ilicit. Raiul jupânilor de la Iași este întreținut de escrocherii, iar asta are consecințe în viața tuturor ieșenilor.
USR Iași nu va obosi în a semnala orice abuz și hoție de la primărie. Mihai Chirica trebuie să elibereze biroul de primar, unde momentan, funcționează o agenție de plasare a banilor publici, în funcție de interese”, se precizează într-o postare pe facebook a USR Iași.