El a opinat, luni, cu prilejul participării la lansarea unui studiu despre percepţiile tinerilor privind riscurile din mediul online, care a fost elaborat la solicitarea Asociaţia eLiberare, că este nevoie de îmbunătăţirea legislaţiei privind traficul de fiinţe umane şi de o mai bună implementare a acesteia.
Potrivit diplomatului, Ambasada Marii Britanii îşi propune să cadă de acord cu Guvernul asupra unui plan de acţiune bilateral, ca o gamă întreagă de elemente ale traficului de fiinţe umane şi ale abuzului să rămână o prioritate.
Ambasadorul a semnalat că datele despre femeile traficate pentru comerţul sexual sunt aproape inexistente. Andrew Noble a afirmat că, dacă femeile care au fost traficate nu sunt libere să facă plângere, va fi dificil să fie colectate informaţii, dar potrivit forţelor de poliţie britanice, sunt mii de românce în această situaţie în Marea Britanie.
El a atras atenţia că traficul de fiinţe umane nu este considerat o problemă politică principală. A menţionat că nici excluziunea romilor, a oamenilor cu dizabilităţi şi violenţa asupra femeilor nu sunt tratate ca priorităţi în România. Nu în ultimul rând, el a subliniat că este vitală înţelegerea flagelului sărăciei în ţara noastră. AGERPRES