Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu un grup de studenți ai Universității Georgetown din Washington

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit astăzi, 6 martie, cu un grup de studenți ai Universității Georgetown din Washington (Statele Unite), aflați în orașul nostru într-un stagiu de documentare despre Holocaust și, în particular, despre Pogromul de la #Iași.
„Orașul cu cea mai veche prezență evreiască de pe teritoriul României și cea mai numeroasă comunitate în perioada interbelică, Iașul a fost, totodată, locul unde, în urmă cu aproape 82 de ani, istoria României a cunoscut un episod de un mare tragism care a însemnat peste 13.000 de victime „vinovate” de a fi fost de etnie evreiască.
Iașul este însă și orașul care a avut curajul de a-și asuma și face cunoscut trecutul, cu umbrele lui, pentru că numai pe adevăr putem reclădi încrederea și construi un viitor mai bun pentru toți.
Iată de ce sprijin toate demersurile care îndeamnă la amintire și descoperirea poveștilor al căror martor a fost orașul nostru.
Le mulțumesc studenților americani pentru vizită și îmi doresc ca Iașul să le ofere o lecție despre adevăr și toleranță!”, a transmis primarul Mihai Chirica.