Violeta Alexandru, către Budăi: Sunteţi un om incapabil să ia deciziile corecte

Deputatul Violeta Alexandru, de la Forţa Dreptei, a afirmat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, că oamenii nu înţeleg nimic din ce spune ministrul, care „se duce la televizor şi învârte nişte cuvinte”, şi că nu face faţă mandatului, ea susţinând şi că „PSD toacă banii celor care muncesc în această ţară”.

„Am să vă spun un singur lucru, domnule Marius Budăi, şi nu o spun eu, o spun mii de oameni şi nu exagerez cu nimic, care mă contactează pentru diverse probleme: nu înţeleg nimic ce spune acest om la televizor. Degeaba stă pe micile ecrane că nu înţelegi nimic ce vrea să spună, ce se întâmplă cu noi, cu pensionarii din sistemul public, ce se întâmplă cu pensiile speciale. Aşa le învârteşte, se face că plânge, dându-se jos din limuzina pesedistă, care este aşa la modă, că dumneavoastră munciţi şi luptaţi pentru cei sărmani. Se duce la televizor, învârte nişte cuvinte şi nu înţelegem nimic. Nu faceţi faţă, spun oamenii, nu o spun eu, dar întăresc şi eu, domnule ministru, unui mandat în care trebuie să explicaţi clar care este viitorul pensiilor din România şi ce se întâmplă cu pensiile speciale şi nu numai, care este viitorul pe care îl proiectaţi pentru oamenii care vor să muncească în această ţară”, a declarat Alexandru.

Ea a spus că, la un an după preluarea puterii, ministrul aruncă vina pe cei care au avut mandate înainte.

„Terminaţi cu ‘era de vină Alexandru acum doi ani sau era de vină altcineva acum nu ştiu câţi ani’. Asta este o formă de laşitate. Eu ştiu că e bine să fii ministru în vremuri calde, în vremuri în care nu ai nicio problemă, dar uite că nu este aşa şi trebuie să explicaţi clar ce faceţi cu pensiile speciale şi mie răspunsul dumneavoastră prin non-răspuns şi prin maniera în care fugiţi de explicaţii clare îmi este evident: PSD, oameni buni, nu va desfiinţa pensiile speciale. Se plâng la televizor că le e milă de dumneavoastră că aveţi pensii mici şi, pe de altă parte, îşi ţin clienţii în funcţie”, a mai spus Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, cea mai mare parte din pensiile speciale au fost introduse de PSD şi nu le va tăia pentru că vin alegerile.

„La peste un an, astăzi, de când PSD (…) a preluat puterea într-o conjunctură aparte în care au majoritatea zdrobitoare în Parlament şi în politica executivă, în acest moment, nimic, absolut nimic nu-i împiedică să termine recalcularea pensiilor, să termine odată cu digitizarea (…) Au tot ce a dorit cineva când vrea să facă treabă în această ţară pe mână şi nu fac nimic, ci PSD nu dă, a spus cineva mai devreme, nu, PSD toacă banii celor care muncesc în această ţară. Nu dă Marcel Ciolacu de la el, nu dă un parlamentar PSD de la el, deci PSD nu dă, PSD toacă banii celor care muncesc în privat şi îşi plătesc taxe şi impozite”, a adăugat Violeta Alexandru.

Ea a susţinut că PSD nu a îndeplinit nicio promisiune făcută în campania electorală.

„Mă uit la ministrul PSD al Muncii, despre care se spune că este un soldat de partid. Nu asta plătesc oamenii care contribuie cu taxe şi impozite în ţara asta, nu un om de partid, ci pe cineva care să facă curăţenie, treabă, să ia deciziile corecte în această ţară. Sunteţi, domnule ministru, (…) tot ceea ce nu mi-aş dori să ajung în viaţă, adică un om incapabil să ia deciziile corecte, adică un om fricos, adică un om care stă călduţ în scaun să nu deranjeze, dar nu se vede nimic făcut în spatele lui”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Budăi, votul urmând să fie dat marţi. AGERPRES