Deca: 33 de proiecte depuse în urma apelului privind dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual

Un număr de 33 de proiecte au fost depuse pentru a primi finanţare în urma apelului privind dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Mă bucur să văd interesul ridicat pentru dezvoltarea învăţământului dual şi reamintesc că ruta de învăţământ dual poate continua şi în universităţi, prevedere ce este introdusă şi în proiectele de legi ale educaţiei. Învăţământul dual merită o atenţie sporită, cu mai mult sprijin pentru toţi cei implicaţi în procesul educaţional, pentru a garanta tuturor tinerilor noştri cadrul necesar pentru dezvoltarea de competenţe, care să le întâmpine nevoia de inserţie pe piaţa muncii. Am încrederea că, prin viitoarele consorţii care se vor dezvolta, vom putea asigura acest traseu predictibil copiilor noştri”, a scris Deca pe Facebook.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în cadrul consorţiilor, elevii din învăţământul dual pot beneficia de un parcurs educaţional şi profesional predictibil, putând să-şi continue studiile şi într-o formă de învăţământ de nivel superior.

În urma închiderii apelului vor urma etapele de evaluare a eligibilităţii şi a calităţii proiectelor, iar ulterior contractarea şi implementarea efectivă a proiectelor. AGERPRES