Alexandru Muraru (PNL): SRU Iași este cel mai avansat dintre spitalele regionale

Alexandru Muraru, președintele PNLIasi  informează că spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova se numără printre principalele mari investiții incluse în Programul Sănătate 2021 – 2027, destinat infrastructurii spitalicești, așa cum a anunțat astăzi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
„Pentru cele trei spitale, bugetul total al apelului este de 1,22 miliarde euro pentru construcția și dotarea spitalelor regionale de urgență, inclusiv activități, precum: coordonarea proiectelor, administrare, management financiar, raportare, monitorizare și evaluare, activități de informare specifice etc.
Reamintim că SRU Iași este cel mai avansat dintre spitalele regionale: a fost semnat contractul de finanţare dintre România şi BEI, în valoare de 250 milioane euro, pentru Spitalul Regional Iaşi, proiectarea a fost finalizată iar Primăria Municipiului Iași a semnat, luna trecută, autorizația de construcție”, subliniază Alexandru Muraru.
Spitalul Regional de Urgență Iași va funcționa pe șapte niveluri, va avea aproximativ 3.000 de angajați și va putea gestiona 45.000 de cazuri/an (internare continuă), 100.000 de urgențe și 258.000 de servicii ambulatorii.