Continuă verificările la sălile de jocuri de noroc

În urma dispoziției primarului Mihai Chirica, polițiștii locali au continuat verificarea modului în care sunt organizate și exploatate sălile de jocuri de noroc din Municipiul Iași.
Până în prezent Poliția Locală a verificat nu mai puțin de 169 de puncte de lucru ale 99 de societăți comerciale, ocazie cu care au fost constatate mai multe nereguli de funcționare, în special comercializarea de băuturi alcoolice și produse alimentare, pentru care nu aveau autorizație în condițiile legii.
Alte societăți comerciale nu au putut face dovada că au anunțat Primăria cu privire la organizarea activităților de jocuri de noroc.
În urma controalelor au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OG 99 / 2000, în valoare totală de 12.300 lei.
Acțiunea a vizat și verificarea legalității în materie de urbanism (modificări ale spațiilor), afișaj stradal și alte aspecte de legalitate. Nu în ultimul rând, se urmărește asigurarea unui climat de ordine și de curățenie pe domeniul public.
O parte a verificărilor s-a soldat cu emiterea de avertismente și recomandări. În situația în care agenții economici nu vor rezolva deficiențele constatate, Poliția Locală va face demersuri pentru retragerea licenței de operatori de jocuri de noroc și, ca urmare, închiderea sălilor.