ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 09 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 119 evenimente, dintre care 108 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 30 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 363 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 134.070 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

 

URMĂRIT INTERNAȚIONAL INTRODUS ÎN ARESTUL I.P.J. IAȘI

La data de 09 martie 2023, polițiștii Biroului Urmăriri Iași au identificat un tânăr de 23 ani, din Republica Moldova, urmărit internaţional, pe numele căruia a fost emisă o cerere de arestare de către autorităţile judiciare din Republica Moldova, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri. Acesta a fost depistat de polițiștii de frontieră de la Aeroportul Iași, la intrarea în țară.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, fiind reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi  prezentat Curții de Apel Iași care va dispune  cu privire la extrădare.

 

UPDATE://TÂNĂRĂ CERCETATĂ PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 07 martie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la o tânără în vârstă de 26 de ani, care a sustras mai multe articole vestimentare din magazin, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.600 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 08 martie 2023, tânăra a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore şi introdusă în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 09.03.2023, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.

 

TÂNĂR REȚINUT PENTRU TÂLHĂRIE

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 07 martie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, ar fi sustras, prin smulgere, un portofel unei femei de 74 de ani, cauzându-i un prejudiciu de 300 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 09.03.2023, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.

La data de 10 martie a.c., acesta va fi prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tâlhărie”.

 

TÂNĂR REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 09 martie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 22 de ani a sustras bunuri dintr-un magazin de pe raza mun. Iași.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta ar fi sustras, împreună cu o altă persoană, bunuri de aproximativ 870 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.

La data de 10 martie a.c., acesta va fi prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.