„Legea USR de eliminare a suprataxării muncii part time a primit răspunsul premierului PNL Nicolae Ciucă că se opune acestei iniţiative legislative. A trimis oficial punctul de vedere negativ al Guvernului, invocând faptul că presupune că există mulţi antreprenori care declarau două – patru ore de muncă şi trebuie să încadreze cu normă întreagă contractele angajaţilor pe care îi aveau cu normă parţială. Cerem, însă, senatorilor şi deputaţilor PNL, tuturor celor care se mai consideră de dreapta, să se dezică de punctul de vedere negativ al premierului Ciucă şi să voteze legea noastră în comisii, pentru că am auzit şi am văzut în presă multe declaraţii ale membrilor PNL conform cărora şi aceştia ar susţine eliminarea suprataxării”, a afirmat Ţoiu, la Parlament.
Ea a menţionat că datele din teren „arată foarte clar nedreptatea acestei măsuri”, menţionând că numărul contractelor cu normă parţială închise creşte.
„Doar unul din 10 contracte cu normă parţială a ajuns să fie transformat în contracte cu normă întreagă. Dacă ne uităm la numărul de contracte încetate, ordinea domeniilor afectate este următoarea: 76.000 de contracte încetate cu normă parţială în învăţământ, 38.000 de contracte cu normă parţială încetate în comerţ, 26.000 în domeniul transporturilor, 26.000 în domeniul administraţiei şi peste 21.000 în domeniul Horeca. Acestea sunt rezultatele doar până la sfârşitul anului trecut. Numărul contractelor cu normă parţială închise creşte, asta în condiţiile în care România, chiar şi înainte de impunerea suprataxării, avea 4% din contracte cu normă parţială, deşi există ţări în Uniunea Europeană, Olanda de exemplu, unde unul din două contracte au normă parţială, iar media Uniunii Europene este de unul din patru contracte. Deci, noi deja eram cu de 10 ori mai puţine contracte cu normă parţială decât alte ţări şi cu de cinci ori mai puţine decât media europeană”, a adăugat Ţoiu.
Proiectul se află în prezent în dezbaterea Senatului. AGERPRES