Ministerul Educaţiei: Matematica – o disciplină importantă în toate domeniile vieţii noastre

Introducerea, în proiectele de legi ale educaţiei, a probei obligatorii de evaluare a competenţelor de bază în matematică sau ştiinţe, în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru profilul uman, răspunde necesităţii de a forma un profil al absolventului care să corespundă nevoilor societăţii, indiferent de specializarea pe care acesta o urmează, afirmă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

„Sărbătorim, astăzi, Ziua internaţională a matematicii, prilej pentru a reitera importanţa pe care această disciplină o are în toate domeniile vieţii noastre – de la dezvoltarea gândirii logice până la o mai bună înţelegere a realităţii înconjurătoare, de la tehnologie la artă sau de la analiză ştiinţifică la jocuri pentru petrecerea timpului liber. (…) Introducerea, în proiectele de legi ale educaţiei, a probei obligatorii de evaluare a competenţelor de bază în matematică sau ştiinţe, în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru profilul uman, răspunde necesităţii de a forma un profil al absolventului care să corespundă nevoilor societăţii în care trăim, indiferent de specializarea pe care acesta o urmează”, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei, marţi, într-o postare pe Facebook, în contextul marcării Zilei internaţionale a matematicii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei este important ca şcoala să fie un mediu în care copiii să îşi formeze competenţe de bază în matematică şi domenii conexe. AGERPRES