Opera Nationala Romana Iasi: Programul lunii aprilie

Opera Nationala Romana Iasi începe luna aprilie cu trei reprezentații ale uneia dintre cele mai grandioase montări ieșene, opera “Aida” de Giuseppe Verdi. Pe 7, 8 și 9 aprilie sunteți invitați să vă alăturați artiștilor operei la Marșul triumfal, unul dintre cele mai importante momente muzicale din istoria operei.
Programul lunii viitoare continuă cu o altă creație verdiană, lucrarea vocal-simfonică “Messa da Requiem”. Pe 13 aprilie, în Joia Mare, sunteți așteptați în Sala Unirii la un eveniment artistic cu o puternică încărcătură spirituală.
După vacanța de Paște, în Sala Mare, sunteți invitați să redescoperiți o perlă a repertoriului liric francez, “Les pêcheurs de perles” de Georges Bizet. Un spectacol surprinzător, unde dorința și sacrificiul sunt infuzate de ritmul, melodia și instrumentația partiturii muzicale.
Pe 21 aprilie, sunteți asteptați să fiți părtașii aventurilor lui “Don Quijote”. Legendarul personaj va porni într-o fabuloasă călătorie, alături de baletul Operei ieșene, în căutarea misterioasei Dulcineea.
Programul artistic al lunii viitoare se încheie cu un eveniment dedicat iubitorilor dansului. Pe 29 aprilie, Opera Nationala Romana Iasi celebrează Ziua Mondială a Dansului cu o gală de balet, care va avea loc în Sala “Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.
Biletele pentru spectacolele lunii următoare pot fi achizionate începând de luni, 13 martie 2023, ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată in foaier.