Ședință extraordinară a Consiliului Județean

Plenul Consiliului Județean a fost convocat, astăzi, în ședință extraordinară, în format online, având pe ordinea de zi cinci proiecte de hotărâre.

Consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 13.000 lei din bugetul Judeţului Iaşi şi încheierea unui acord de cooperare între Consiliul Judeţean Iaşi şi UAT Comuna Scânteia pentru realizarea evenimentului „Maraton Cultural: 600 de ani de la atestarea documentară a Comunei Scânteia”, în perioada 27-31 martie 2023.

De asemenea a fost aprobată alocarea sumei de 15.000 lei din bugetul Judeţului Iaşi în cadrul Acordului de cooperare între Consiliul Judeţean Iaşi şi Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi, pentru realizarea în parteneriat a Concursului național pentru elevii cu deficienţe de auz, ediţia a XI-a, în perioada 29 martie – 01 aprilie 2023.

Pentru Gala Laureaților Sportului Ieșean, în cadrul căreia vor fi premiați elevii sportivi și antrenorii care au obţinut rezultate la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale în anul 2022, ce va avea loc în data de 17 martie, consilierii județeni au aprobat suma de 24.700 lei din care vor fi acordate 26 de premii pentru elevi și șapte premii pentru antrenori.

Al patrulea proiect de pe ordinea de zi care a fost discutat și aprobat a fost pentru organizarea lansării Programelor Naționale aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027 în perioada 3 – 4 aprilie 2023 la Iași.

La ultimul punct de pe ordinea de zi consilierii județeni au aprobat participarea la o vizită de studiu, organizată de ADR Nord-Est la Bruxelles, a șapte persoane din cadrul aparatuliu de specialitate al Consiliului Județean Iași în perioada 21 – 25 martie 2023. Obiectivul acestei acțiuni este de a impulsiona internaționalizarea Regiunii Nord-Est și, implicit, a Județului Iași prin sprijinirea în identificare și atragerea de resurse financiare și non-financiare europene și internaționale, inclusiv prin intensificarea participării Consiliului Județean Iași în proiecte de cooperare internațională, rețele, parteneriate și evenimente europene.