Drulă: PSD, PNL şi UDMR apără pensiile foştilor securişti, acest lucru trebuie să înceteze

PSD, PNL şi UDMR „apără pensiile foştilor securişti”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, cu referire la faptul că iniţiativa legislativă care elimină pensiile speciale ale foştilor lucrători ai Securităţii a primit raport de respingere la Comisia juridică din Senat, cu votul în bloc al parlamentarilor celor trei partide.

„Nu este nicio surpriză că PSD, PNL şi UDMR apără pensiile foştilor securişti, chiar dacă aceştia au ucis, au distrus vieţi şi au terorizat o naţiune întreagă. Sunt 1.300 de persoane dovedite în instanţă ca torţionari securişti şi totuşi ei au primit bine mersi pensii speciale. Acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat Cătălin Drulă, citat într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit comunicatului, senatoarea USR Simona Spătaru, membră a Comisiei juridice din Senat, a argumentat la dezbateri că nu ne putem comporta cu foştii torţionari ca şi cum aceştia au fost simpli angajaţi la o întreprindere.

„Aceşti oameni nu au fost militari, au fost torţionari. Au urmărit oameni, le-au ascultat telefoanele, le-au deschis corespondenţa, au intrat cu bocancii în vieţile oamenilor, fiind recompensaţi pentru activităţile lor criminale de către regimul comunist, totalitar. Acest lucru nu trebuie uitat”, a afirmat Spătaru, citată în comunicat.

Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută şi în Comisia pentru apărare – comisie raportoare – şi în Comisia pentru drepturile omului – comisie de aviz. AGERPRES