„Semimaraton Iași 2023”

Primarul Mihai Chirica a participat la conferința de presă pentru promovarea evenimentului „Semimaraton Iași 2023”, programat pentru ziua de 23 aprilie. Aflat la VII-a ediție, evenimentul organizat Rotary Club Iași Copou și Salvați Copiii Iași, cu sprijinul municipalității, încurajează mişcarea în aer liber, un stil de viaţă sănătos și își propune să sprijine copiii care provin din medii defavorizate oferind burse elevilor din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior, care își doresc să urmeze cursurile unui liceu din Iași.
„A face sport înseamnă, înainte de toate, dorința de a-ți depăși limitele, de a fi mereu mai bun, mai sănătos, mai rezistent, mai puternic. Sportul este o formă de autocunoaștere!
Sunt convins că dacă toți oamenii ar face sport nu ar mai exista războaie, ci doar întreceri, nu ar mai exista conflicte, ci doar competiții. În sport dușmănia se transformă în fair-play! Cu atât mai mult, când o competiție sportivă este atașată unui scop nobil, lumea însăși devine mai bună și mai responsabilă.
Semimaratonul de la Iași a devenit deja un brand al orașului nostru pentru că atrage atât iubitori de mișcare, cât și oameni care vor să facă bine celor din jur. Și ce efort poate fi mai generos decât cel în urma căruia un copil provenit dintr-o familie fără resurse financiare și materiale poate fi ajutat pentru a-și continua parcursul școlar?
Iașul își demonstrează și prin acest proiect statutul său de oraș al școlilor și al elevilor iubitori de învățătură, dar și de oraș în care societatea civilă joacă un rol tot mai important. Mi-aș dori ca astfel de proiecte să devină o constantă a vieții sociale a orașului nostru, fiindcă pe lângă faptul că fac foarte mult bine copiilor, promovează și imaginea Iașului.
Administrația locală va fi mereu alături de cei are propun astfel de inițiative deoarece ele fac din toți ieșenii niște câștigători!
Felicitări organizatorilor, mulțumiri partenerilor și mult succes tuturor participanților!”, a transmis primarul Mihai Chirica.