Recital interpretativ în cadrul turneului Youth International Musical Performance Meeting 2023, Ediția I

 

 

În data de 20 martie 2023, ora 18.00, în Sala Eduard Caudella a Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, tineri interpreți, studenți ai acestei instituții alături de studenți-invitați ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

Aflați într-un proiect în cadrul Programului Erasmus+, călătoria lor debutează la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, instituția gazdă, pentru a vă invita a doua zi, în data de 21 martie 2023, ora 17.00, la un nou Recital, susținut la Sala Henri Condă a Palatului Culturii din Iași. Traseul turneului de concerte își continuă, mai apoi, parcursul la Ateneul Român din București, Universitatea Transilvania din Brașov, Padova, Roma și Palermo. Studenții dețin un parcurs muzical fructuos, încununat cu distincții atât naționale, cât și internaționale. Lucrările interpretate de aceștia aparțin unei largi palete componistice, regăsind compozitori de referință, precum J.S.Bach, T. Brediceanu, Fr. Chopin, C. Debussy, F. Liszt sau S. Rachmaninov.

Youth International Musical Performance Meeting 2023 este un proiect ce se desfășoară sub forma unui turneu de concerte în România și Italia, cu scopul de a aduce pe scenă tineri interpreți aflați încă în perioada studiilor, reunindu-i astfel într-un interactiv schimb de experiență pe parcursul a trei săptămâni. Proiectul a luat naștere la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, fiind inițiat și organizat de lect.univ.dr. Ioana Stănescu, profesor al catedrei de pian a aceleiași instituții.