Gala Laureaților Sportului Ieșean

Primarul Mihai Chirica a participat și a înmânat câteva premii la Gala Laureaților Sportului Ieșean, organizată de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport Iași.
„Sportul este mai ales o acțiune colectivă. Sportul îi entuziasmează în mod egal și pe cei care-l practică, dar și pe cei care asistă la competiția sportivă!
Oare de câte ori nu ne-am bucurat la fel de mult ori am suferit la fel de mult – uneori chiar mai mult! -, noi, cei care stăteam în fața televizorului ori în tribune, decât sportivii care se înfruntau în arenă?
Să ne aducem aminte de Năstase, de Nadia, de Patzaichin, de Dobrin, de Balaci, de Hagi… Câte emoții am avut privindu-i luptând, alături de coechiperi, pentru victorie și pentru culorile României! Și, deși uneori eșecurile ne-au durut atât de mult, aceste înfrângeri nu au răpit absolut nimic din frumusețea extraordinară a sportului! Dimpotrivă!
A vorbi astăzi despre sport înseamnă a vorbi despre efortul și dorința sportivilor de a fi din ce în ce mai buni. Căci un sportiv adevărat se ia mereu la întrecere, înainte de toate, cu sine însuși!
Sportul creează legende și eroi; ne face mai onești și mai sănătoși; ne produce sentimente dintre cele mai înflăcărate și – de ce să nu recunoaștem – aduce o mulțime de avantaje celor care fac performanță și audiență, devenind una dintre cele mai lucrative industrii din lume.
Date fiind toate acestea, consider o datorie de onoare ca Primăria Iașului să se implice în continuare în promovarea sportului ieșean: să îmbogățim baza materială, să investim în copii, să pregătim antrenori de calitate, să-i răsplătim mereu cu recunoștință pe învingători, să-i încurajăm pe învinși!
De altfel, oricine cunoaște fenomenul sportiv local știe că sportul ieșean trăiește un reviriment extraordinar. Avem rezultate bune și foarte bune într-o mulțime de discipline sportive, dar și o creștere importantă în ceea ce privește numărul copiilor și tinerilor atrași de frumusețea competiției!
Așadar, să facem sport și să iubim sportul!”, a transmis primarul Mihai Chirica.