Prefectul Bogdan Cojocaru (PSD): Gala Laureaților Sportului – o palidă oglindă a ceea ce ar trebui să fie sportul ieșean

Prefectul Bogdan Cojocaru (PSD) afirmă că  Gala Laureaților Sportului – o palidă oglindă a ceea ce ar trebui să fie sportul ieșean.
„Am participat la Gala Laureaților Sportului ieșean din respect pentru copii și tinerii talentați pe care îi avem la Iași, pentru părinții care fac eforturi imense astfel încât copiii lor să își poată urma visul și pentru sportivii și antrenorii care în ciuda tuturor lipsurilor de la nivel local au rămas și fac cinste Iașului.
Din păcate, de anul trecut, de la ultima festivitate de premiere a sportivilor nu s-a schimbat mai nimic. Nu am avansat deloc în ceea ce privește infrastructura sportivă a Iașului. Nu avem Sala Polivalentă, nici măcar lucrări pornite, nu avem stadion nou, nici lucrări demarate, nu avem bazin olimpic, nu avem o strategie care să atragă tinerii spre sportul de performanță, în condițiile în care Iașul are una dintre ele mai mari arii de selecție din țară. Județul nostru este unul dintre cele mai tinere, din punct de vedere al vârstei populației, un județ care atrage oameni din toată zona Moldovei.
Cu toate acestea, din păcate, în ceea ce privește infrastructura sportivă, noi, la Iași, am rămas la stadiul de machete și fără performanțe deosebite. Mai mult, lipsa infrastructurii, a sprijinului concret nu doar declarativ a condus și la un adevărat exod al sportivilor de la cluburile la Iași către alte zone”, subliniază Bogdan Cojocaru.