Breaking News

Primăria Municipiului Iași a obținut avizul de mediu necesar pentru realizarea Sălii Polivalente „Regina Maria”

În cursul zilei de luni, 20 martie 2023, Primăria Municipiului Iași a obținut de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași avizul de mediu necesar pentru eliberarea autorizației de construire și, astfel, continuarea demersurilor de realizare a Sălii Polivalente „Regina Maria”.
„Contăm pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect cu atât mai mult cu cât, în urma solicitărilor noastre, Compania Națională de Investiții SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am discutat în mai multe rânduri și am primit garanții că acest proiect se numără printre prioritățile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, precum și de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, cărora le mulțumesc și pe această cale!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Până în prezent municipalitatea ieșeană a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism și alte documente prevăzute de lege.
„În perioada următoare vom elibera autorizația de construire și urmează, practic, obținerea finanțării, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor, etape pe care ni le dorim parcurse cât mai rapid!
Noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria și va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal.
Sala Polivalentă are o valoare estimată de 336.182.267,53 lei, fără TVA (400.056.898,36 lei, cu TVA), circa 81 de milioane de euro, o investiție mare, dar pe care Statul o poate susține, eșalonat pe câțiva ani, în beneficiul locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!”, a mai spus primarul Mihai Chirica.