Galeria de Artă “La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi găzduieşte expoziţia „5 ELEMENTE”

Galeria de Artă “La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi din Parcul Copou găzduieşte în perioada 18 martie – 08 aprilie 2023 expoziţia „5 ELEMENTE” a fotografului Claudiu Bîrliba, cu sprijinul Clubului Fotografilor Iași.
Vernisajul va avea loc marţi 21 martie 2023, de la ora 18.30, în sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi.
Pornind de la cele cinci elemente ale creației, elemente ce ne înconjoară atât fizic cât și spiritual, fotografia devine o incursiune în natură așa cum este ea, în detalii, abstractă, necunoscută și schimbătoare în detalii.
Fiecare cadru e un simbol, un simbol al existenței, un simbol al văzutului și nevăzutului.
Fotograful este doar un martor tăcut, detașat de tot ce există dinamic.
Cele 5 Elemente, Spațiu (Eter), Aer, Foc, Apă și Pământ se regăsesc în armonie atât în creația primordială cât și în existența fiecăruia.
Ele sunt reprezentate în expoziție prin cele peste 65 de fotografii alb negru.
Trecătorule, oprește-te și uită-te înlăuntrul tău pentru o clipă ce poate fi eternitate. Acolo te afli Tu. Sper ca o vei găsi și o vei respecta. Nu sunt peisaje, sunt clipe și detalii din natură, așa cum o vezi departe de oraș, de zgomot, de mașini, acolo unde se calmează totul. Pentru ca tot ceea ce este creat face parte deja din tine prin toate cele 5 Elemente.
Te aștept cu drag!
Text: Claudiu Bîrliba
Afiș: Florin Aioanei
Linkuri utile: