Ministerul Educaţiei: 163.376 elevi prezenţi la proba la Matematică a simulării Evaluării Naţionale; 4 eliminaţi

Un număr de 163.376 elevi din cei peste 177.000 înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar au fost prezenţi marţi la proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Conform unei informări a Ministerului Educaţiei, 4 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

„La simularea probei scrise la Matematică, desfăşurată astăzi, 21 martie, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă – 13:00), 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Ca urmare a unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 4 candidaţi”, precizează sursa citată.

Simularea Evaluării Naţionale se va încheia miercuri cu proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15,00.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog însă prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/ liceale, precizează Ministerul Educaţiei. AGERPRES