Moşteanu: PSD şi PNL au respins propunerea de a demara procedurile pentru numirea unei noi conduceri la ANRE

Liderul grupului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat miercuri că PSD şi PNL au refuzat demararea procedurii parlamentare pentru numirea unei noi conduceri la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi demiterea actualei conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară, instituţii care „nu îşi fac treaba”.

„Avem două autorităţi de reglementare care nu îşi fac treaba în România – ASF şi ANRE. Asta înseamnă asigurări şi facturi la energie şi incompetenţa acestor oameni duce la nişte găuri în buzunarul fiecărui român. Zi de zi românii pierd bani. Acum s-au trezit cu nişte asigurări care s-au dublat, de luni de zile, de ani de zile, au o problemă cu facturile la energie şi ANRE doarme în bocanci. USR a propus de săptămâna trecută două proceduri, am trimis hârtii către Birurile permanente reunite. Am propus demararea procedurii de numite a unei noi conduceri pentru ANRE, această conducere are mandatele prelungite de domnul Ciucă până pe 23 aprilie”, a spus Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că până pe 23 aprilie românii ar trebui să afle „cine ia hăţurile” ANRE.

„USR a trecut un proiect în Parlament prin care obligăm să fie audieri pentru aceste autorităţi, pentru că până acum se puneau în spatele uşilor închise şi de aceea ne trezeam cu unul ca Chiriţă, care doarme pe 12.000 de euro pe lună. Asta nu trebuie să se mai întâmple. Am cerut demararea acestei proceduri. Tot săptămâna trecută am cerut demararea procedurii de demitere a conducerii ASF, cei care s-au uitat impasibili cum toată piaţa de asigurări s-a prăbuşit. La fel, oameni foarte bine plătiţi. Din păcate, ieri în Birourile permanente reunite PNL şi PSD au respins propunerea USR de a discuta şi aceste două proceduri, pentru că au arătat din nou că este mai importantă liniştea sinecuriştilor de partid, decât să se preocupe pentru a opri aceste ţepe, pentru că aceste ţepe sunt simţite de fiecare român zi de zi, lună de lună”, a susţinut Moşteanu. AGERPRES