Romaşcanu: Sportul nu are culoare politică; în orice competiţie trebuie folosite steagurile naţionale

Sportul nu are culoare politică iar în orice competiţie se folosesc steagurile naţionale, a declarat, miercuri, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, cum comentează anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal, conform căreia „UEFA i-a permis să folosească steagul Ungariei mari de dinainte de 1918 la meciurile naţionalei de fotbal”.

„Înţeleg că până la urmă nu este un adevăr acesta. Înţeleg că FIFA şi UEFA nu au avut o decizie în acest sens, este probabil o declaraţie nelalocul ei a Federaţiei maghiare. Este evident că în orice competiţie şi oriunde se folosesc steagurile naţionale pe care fiecare ţară le are adoptate ca atare. Deci, mi se pare o exagerare, pe care, din păcate, trebuie să o dezavuăm. Din punctul meu de vedere, sportul nu are nici culoare politică, nici abordări de genul ăsta. Din contră, sportul trebuie să funcţioneze ca un ambasador”, a subliniat Romaşcanu.

Potrivit acestuia, este vorba probabil „doar despre o declaraţie exagerată, plecată de nicăieri” într-un moment pe care nu îl înţelege.

„Şi atunci, probabil că mai multe ar trebui să ne spună cei de acolo – de ce au dat o declaraţie care nici măcar nu are niciun fel de fundament european, repet. Din punctul meu de vedere, sportul trebuie să fie un liant şi nu să fie folosit pentru asemenea tipuri de mesaje”, a transmis ministrul Culturii. AGERPRES/