Simularea Evaluării Naţionale la Limba maternă: 10.056 de elevi, prezenţi

Un număr de 10.056 de elevi de clasa a VIII-a dintre cei peste 10.900 aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au participat miercuri la proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

„Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 13,00), au fost prezenţi 10.056 de elevi din cei peste 10.900 de elevi (aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), înscrişi în clasa a VIII-a la începutul acestui an şcolar. Nu s-au înregistrat situaţii care să ducă la eliminarea vreunui candidat de la această probă”, informează Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog, a explicat Ministerul Educaţiei.

Luni şi marţi a avut loc simularea probelor de Limba şi literatura română şi Matematică.

Potrivit calendarului aprobat de minister, în perioada 27 – 30 martie va avea loc simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat. AGERPRES