Cătălin Drulă s-a întâlnit cu comisarul european pentru Justiţie

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders.

Temele de discuţie au vizat „alunecările” regimului PSD-PNL către „iliberalism şi influenţa nefastă” a politicului în justiţie, transmite USR prin intermediul unui comunicat.

Cătălin Drulă a declarat la finalul întâlnirii că România se află la „un moment de turnură” în evoluţia post ’89.

„Nu le putem permite lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis să acapareze justiţia şi organe de cercetare parajudiciare pentru a submina democraţia şi libertăţile noastre. Tendinţele autoritariste sunt deja prea multe şi prea evidente. Protecţia de care beneficiază, de pildă, Ciucă şi Bode în anchetarea plagiatelor dovedite, felul în care se truchează licitaţii cu bani europeni sau numirile şi avansările controversate din justiţie – toate acestea sunt semnale nefaste pentru statul de drept. Felul în care societatea civilă şi transparenţa sunt atacate de PSD şi PNL este inacceptabil într-o ţară membră a Uniunii Europene”, a precizat liderul USR.

El a menţionat că „se înşală amarnic” cei care şi-au imaginat că odată cu ridicarea MCV nu va mai exista monitorizare. Astfel, mecanismul Rule Of Law este unul „şi mai strict şi va condiţiona direct” fonduri europene.

„Aşa cum Ciolacu sacrifică acum miliarde de euro pentru a-i păstra pensia specială lui Ciucă, la fel suntem la risc de a pierde bani europeni din cauza ameninţărilor la statul de drept”, a transmis USR. AGERPRES/