Patrula canină, demonstrații de autoapărare și prezentare a tehnicii de criminalistică în acest weekend, de Ziua Poliției Române, la Palas

Ziua Poliției este sărbătorită la Palas cu o serie de  manifestări inițiate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. O autospecială de la Poliția Animalelor, demonstrații de autoapărare susținute de specialiști, ateliere de siguranță rutieră pentru copii, tehnică criminalistică și alte strategii vor fi prezentate, în acest weekend, la Palas.

 

Anul acesta se aniversează 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române, iar membrii IPJ Iași îi așteaptă pe curioși, sâmbătă, 25 martie 2023, începând cu ora 11.00, la Palas, unde vor avea loc o serie de activități pentru publicul larg.

Un detașament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din motociclete și autospeciale de la Poliția Rutieră, precum și o autospecială de la Poliția Animalelor vor fi expuse în Atriumul Palas Mall. Cei mai curajoși vor putea să afle mai multe despre tehnicile de autoapărare, dar și despre metodele de prindere și imobilizare a infractorilor, în cadrul sesiunilor de demonstrații. Pe lângă autospeciala de la Poliția Animalelor, la Palas va fi prezentă și o patrulă canină, care va susține demonstrații de dresaj.

După ce fac cunoștință cu patrupezii, cei mici sunt așteptați la ateliere de educație civică și rutieră, unde vor învăța reguli de conduită și cum să devină cetățeni cu spirit civic și inițiativă. În același timp, se vor organiza și expoziții de armament, prezentări de tehnică criminalistică, dar și tehnică de intervenție specială și acțiuni tematice.