Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a împlinit 109 ani de existenţă

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a împlinit luni 27 martie 109 ani de existenţă, a anunţat forul pe pagina sa de Facebook.

Pe 27 martie 1914, George Plagino, deja membru al Comitetului Internaţional Olimpic din partea României, a iniţiat înfiinţarea Comitetului Olimpic Român (COR) şi a desemnat primii delegaţi români la Congresul Internaţional al Comitetului Internaţional Olimpic de la Paris.

Pe 23 aprilie 2004, Comitetul Olimpic Român a devenit Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), păstrându-şi rolul de unic reprezentant şi promotor peste hotare al mişcării olimpice româneşti.

În 1914, Congresul Olimpic a avut loc la Paris pentru a treia oară, la Sorbona. A fost un Congres deosebit, cu demonstraţii sportive, piese de teatru, spectacole muzicale şi recepţii în timp ce a fost lansat unul dintre simbolurile olimpismului: cercurile olimpice. Dar Paris 1914 a fost şi un punct de cotitură pentru Congresul Olimpic, deoarece pentru prima dată au participat reprezentanţi ai Comitetelor Naţionale Olimpice şi ai Federaţiilor Internaţionale, notează COSR.
AGERPRES