Marșul pentru Viață

Primarul Mihai Chirica a participat sâmbătă, 25 martie, de Buna Vestire, alături de sute de familii, tineri și copii, la Marșul pentru Viață, un eveniment care promovează valorile familiei și respectul pentru viața umană.
„Este fundamental să susținem aceste principii și să ne implicăm în protejarea celor mai vulnerabili membri ai societății noastre! Felicitări organizatorilor și mulțumiri tuturor celor care au fost alături de mine și de ceilalți participanți la acest marș!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
În cadrul evenimentului a fost promovat și cel mai important proiect al Arhiepiscopiei Iașilor pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină: Centrul maternal „Sf. Emilia”, aflat în stadiu de construcție.
Marșul pentru Viață România și Republica Moldova are ca scop creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile aflate în criză de sarcină.
Evenimentul a fost organizat de Pro Vita Iași, Departamentul de misiune pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor. Anul acesta, numărul localităților care au organizat cel puțin o activitate în cadrul Lunii pentru Viață a ajuns la 1.100. În premieră, anul acesta au avut loc activități și în comunitățile românești din Italia, Spania și Germania.