Prezentări de companii, oportunități de angajare și concursuri naționale cu premii, la a X-a ediție a „Zilelor Studentului Electronist”

Liga Studenților Electroniști din Iași (LSETC) din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează proiectul academic „Zilele Studentului Electronist” (ZSE). Evenimentul, ajuns la a X-a sa ediție, se va desfășura în perioada 27 martie – 8 aprilie 2023, atât în format fizic, cât și în mediul online.

Imagine de la ediția ZSE din 2022

„Proiectul facilitează anual interacțiunea studenților dornici să afle informații privind viitorul acestora cu reprezentanții companiilor din domeniul tehnic, fiind organizat cu sprijinul facultății. De altfel, evenimentul își propune și să atragă elevi de liceu din județul Iași spre a deveni studenți în cadrul facultății noastre. Evenimentul cuprinde: prezentări de companii, workshopuri și teste tehnice, două concursuri naționale, standuri de prezentare, manifestarea «Student pentru o zi» și Gala Anuală a Electroniștilor”,

a declarat George Jitaru, președinte al LSETC

Pe parcursul celor 12 zile, studenții vor asista la prezentările online ale companiilor de profil tehnic, vor interacționa cu reprezentații acestora și vor afla detalii despre programe de vară, internshipuri și oportunități pentru angajare. De asemenea, firmele vor avea ocazia să testeze cunoștințele tinerilor prin intermediul workshopurilor și a testelor tehnice susținute, pregătindu-i totodată pentru posibile interviuri.

În cadrul „Zilelor Studentului Electronist” vor avea loc și două competiții importante și cu tradiție: Concursul Național „Circuite Electronice și Aplicații” Laurențiu Turic și Concursul Național „PCB-Proiectare, Testare și Verificare”. Conform organizatorilor, prima competiție se adresează studenților de anul I care doresc să își testeze cunoștințele în electronică acumulate în primul an de studiu.

În același timp, Concursul Național „PCB-Proiectare, Testare și Verificare” este dedicat studenților din ani mai mari (II, III, IV și master) și are scopul de a testa abilitățile acestora în domeniul modulelor electronice.

Și anul acesta companiile partenere ale evenimentului vor premia câștigătorii concursurilor, studenți care vor intra și în atenția viitorilor angajatori prin performanțele demonstrate.

În prima zi a ZSE, luni, 27 martie, evenimentul debutează cu o zi de standuri, organizată în Sala Pașilor Pierduți. La această manifestare, reprezentații firmelor partenere proiectului oferă ocazia studenților de a-i cunoaște și de a adresa cât mai multe întrebări privind o posibilă colaborare pe viitor.

Programul ,,Student pentru o zi”, din 3 – 4 aprilie, se adresează elevilor din ani terminali de la diverse licee din Iași, care pot experimenta ce înseamnă o zi din viața unui student electronist. Aceștia vor lua parte fizic la orele desfășurate de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, având astfel oportunitatea de a-și crea o imagine de ansamblu asupra programei studiate și a vieții de student.

„Gala Anuală a Electroniștilor, aflată la a V-a sa ediție, încheie evenimentul «Zilele Studentului Electronist» și constituie o încununare a tuturor activităților desfășurate pe parcursul acestuia. Astfel, într-un cadru festiv, are loc premierea câștigătorilor concursurilor și a partenerilor ce ne-au fost alături, reunind totodată studenții facultății, cadrele didactice și membrii Alumni ai Ligii Studenților Electroniști din Iași”,

a mai punctat George Jitaru

Mai multe detalii și programul complet se regăsesc pe site-ul dedicat „Zilelor Studentului Electronist”.