Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu Excelența Sa Radko Vlaykov, Ambasadorul Republicii Bulgaria în România

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit luni, 27 martie, cu Excelența Sa Radko Vlaykov, Ambasadorul Republicii Bulgaria în România, acesta fiind însoțit de Delyan Nikolov secretar III al Ambasadei.
Aceasta este prima vizită la Iași a Excelenței Sale, care s-a arătat deosebit de impresionat de oraș și, în particular, de clădirea Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, unde a asistat și la un spectacol.
Excelența Sa a insistat că dorește strângerea relațiilor între municipalitățile din România și Bulgaria, Iașul fiind deja înfrățit cu orașul Veliko Tărnovo. Totodată, Ambasadorul dorește organizarea de evenimente culturale și economice, în acest sens propunând organizarea la Iași a unui Forum economic româno-bulgar în a doua parte a anului sau la începutul anului viitor. Primarul Mihai Chirica a propus ca la acest Forum să fie invitate și camerele de comerț din Republica Moldova. De asemenea, Ambasadorul a propus ca Opera ieșeană să participe cu un spectacol la festivalul de profil din Veliko Tărnovo din această vară.
Discuțiile au vizat și strângerea relațiilor între autoritățile române și bulgare cu cele din zona Balcanilor, rolul strategic pe care îl joacă cele două țări vecine la Marea Neagră, susținerea comună pentru Republica Moldova în eforturile de integrare în Uniunea Europeană, precum și pentru aderarea comună a României și a Bulgariei la Spațiul Schengen, mai ales în contextul recentelor declarații ale președintelui Austriei, Alexander Van der Bellen, că cele două țări îndeplinesc toate criteriile pentru includere.