Rezultatele simulării Evaluării Naționale vor fi comunicate pe 29 martie

În perioada 20 – 21 martie, elevii de clasa a VIII-a din județul Iași au susținut Simularea Evaluării Naționale, Pe 20 martie, s-a desfășurat proba la limba și literatura română din cadrul Simulării Evaluării Naționale. Prezența a fost un foarte bună: au participat 7653 de elevi, adică 93,76% dintre elevii de clasa a VIII-a din județ (96,20% în mediul urban și 91,56% în mediul rural). La proba de matematică susținută pe 21 martie au participat 7623 de elevi, adică 93,40% dintre elevii de clasa a VIII-a din județ (96,05% în mediul urban și 91,02% în mediul rural).  Pentru 46 de elevi din 24 de unități de învățământ s-au adaptat procedurile privind condițiile de examen (de exemplu: mărirea timpului de lucru, profesor de sprijin, tipărirea subiectelor cu caractere mărite).
Rezultatele obținute vor fi comunicate pe 29 martie. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi consemnate în documentele școlare oficiale. Totodată, rezultatele de la
simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice.
Fiecare unitate școlară va analiza rezultatele proprii și va stabili propriul program de activităţi remediale, menit să asigure o pregătire cât mai bună tuturor elevilor.