Zelenski a vizitat forţele de securitate ucrainene de la frontiera cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut marţi în revistă unităţile forţelor de securitate ucrainene care protejează frontiera cu Rusia în provincia Sumî din nord-estul Ucrainei, a informat într-un comunicat biroul şefului statului, transmite EFE.

Vizita are loc la câteva zile după bombardamentele masive ale Rusiei asupra acestei provincii, care a fost parţial ocupată de trupele ruseşti la începutul invaziei la scară largă şi eliberată complet de forţele ucrainene în aprilie 2022.

Potrivit comunicatului, Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu statul agresor şi s-a interesat de activitatea unităţilor care protejează această zonă.

În cadrul vizitei sale la Sumî, preşedintele ucrainean a participat la ceremonia de marcare a împlinirii unui an de la bătălia din localitatea Ohtîrka împotriva armatei ruse şi de la eliberarea oraşului Trostianeţ de către forţele ucrainene.

Zelenski a decorat soldaţi şi funcţionari publici care au luat parte la aceste evenimente.

Vizita vine după ce în urmă cu câteva zile preşedintele Ucrainei s-a deplasat în mai multe regiuni din sudul, estul şi nord-estul ţării pentru a vedea la faţa locului situaţia de pe linia frontului şi evoluţia situaţiei din teritoriile recucerite de armata ucraineană.AGERPRES