Ajutoarele donate de ieșeni pentru victimele cutremurelor din Turcia au ajuns la destinație

Ajutoarele donate de ieșeni pentru victimele cutremurelor din #Turcia au fost expediate și au ajuns la destinație marți, 28 martie, pentru a fi împărțite celor care au atâta nevoie de ele!
„Așa cum ne-au obișnuit de-a lungul ultimilor ani, atât de dificili, ieșenii s-au mobilizat din nou pentru a-și ajuta semenii. La mulțumesc din suflet ieșenilor care au oferit ajutoare populației sinistrate și le transmit încă o dată toate încurajările și gândurile mele bune celor care au suferit și încă suferă din pricina acestei catastrofe!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Ca urmare a cutremurelor din Turcia, Primăria Municipiului #Iași a organizat o campanie umanitară în sprijinul victimelor tragediei. Municipalitatea a amenajat 7 puncte de colectare a ajutoarelor (două în corturi și cinci în centrele de cartier).
Au fost donate produse de către persoane fizice în valoare de lei 148.519 lei, de societatea civilă în valoare de lei 38.520 lei și de societăţi comerciale în valoare de 41.542 lei.
Printre produsele donate menționăm articole de cazarmament (767 de pături, 243 de pilote, lenjerii de pat, prosoape etc.), alimente (apă, conserve, zahăr, ulei, făină, mălai, paste etc.), articole de îmbrăcăminte și produse de igienă.
Colectarea și depozitarea produselor au fost asigurate de Direcția de Asistență Socială Iași, logistica și transportul de Servicii Publice SA și Salubris SA, paza și ordinea publică de Poliția Locală, iar Primăria Municipiului Iași a asigurat transportul ajutoarelor către zonele afectate.