În Republica Moldova este marcată Săptămâna globală a lucrătorului medical

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că se alătură acțiunilor autorităților naționale de promovare a importanței capitalului uman din sistemul de sănătate al Republicii Moldova și îndeamnă „Să investim în lucrătorii medicali!”, comunică MOLDPRES.

Astfel în contextul Săptămânii globale a lucrătorului medical (care are loc în perioada 3-7 aprilie), Agenția Națională pentru Sănătate Publică se aliniază la eforturile comune ale tuturor celor implicați la nivel global în promovarea inițiativelor ce țin de consolidarea și majorarea investițiilor în sănătate și, nemijlocit, în capitalul uman din sănătate.

ANSP precizează că încurajează implementarea mai multor opțiuni de politici promovate de către Organizația Mondială a Sănătății la nivel național printre care alocarea mai multor resurse financiare pentru o dezvoltare sustenabilă a sistemului de sănătate și a resurselor umane din sănătate; recrutarea și angajarea mai multor tineri specialiști în sănătate și menținerea forței de muncă existentă pentru a putea satisface necesitățile populației în servicii de sănătate.

ANSP anunță că toți lucrătorii medicali și persoanele interesate sunt invitate să participe la Forumul Global pe domeniul Resurse Umane în Sănătate cu genericul „Protejează! Investește! Împreună!”, organizat de către Organizația Mondială a Sănătății în perioada 3-5 aprilie în format mixt. Agenda și link-ul de conectare la eveniment sunt disponibile pe pagina ANSP.