Maia Sandu: Am reușit să facem dreptate în cazul Aeroportului Internațional Chișinău

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Am reușit să facem dreptate în cazul Aeroportului Internațional Chișinău. Vom reuși, în pofida obstacolelor, în pofida rezistenței din partea unor judecători corupți, să facem dreptate și în celelalte cazuri. Afirmațiile au fost făcute astăzi de șeful statului, Maia Sadu într-un briefing susținut la aerogară, comunică MOLDPRES.

Potrivit președintelui, aeroportul a fost reîntors statului și astfel s-a făcut dreptate cetățenilor Republicii Moldova, care primesc înapoi acest bun al statului.

“Solicit instituțiilor statului să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate. Solicit să fie revizuită taxa de 9 EUR per pasager, în sensul reducerii maxime a acesteia. Solicit administrației Aeroportului să asigure funcționarea optimă de acum înainte, așa încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute spre mai multe destinații, la preturi accesibile. Aeroportul nu este un simplu bun al statului, el trebuie să devină unul regional, care asigură infrastructura necesară pentru ca Moldova să se conecteze mai mult la spațiul economic european. Iar instituțiile justiției trebuie să se asigure că toate persoanele implicate în acest furt sunt pedepsite conform legii. Sunt convinsă că în următorii ani vom reuși să construim și o justiție europeană și o infrastructură europeană. Acesta este drumul pe care ni l-am ales cu toții împreună”, a declarat Maia Sandu.

Aeroportul Chișinău a fost dat în concesiune în 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro. Dar aceasta nu și-a onorat obligațiile contractuale și nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.