Echipele municipalității au rezolvat deja mai multe probleme cauzate de zăpada abundentă și vânt

Echipele municipalității au lucrat în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, și toată noaptea de 4 spre 5 aprilie pentru a limita efectele ninsorii abundente și vântului puternic, astfel încât să asigure condiții rezonabile pentru traficul rutier și, în special, pentru mijloacele de transport public, precum și pentru a degaja căile de acces la unitățile de învățământ și spitale.
ATENȚIE! Municipiul Iași s-a aflat sub o avertizare meteorologică de COD PORTOCALIU de ninsori abundente viscolite (cu viteze ale vântului de 55 – 65 de kilometri la oră) și depunere de strat consistent de zăpadă! CODUL PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol a fost prelungit până joi, 6 aprilie, la ora 14.00.
În cursul zilei trecute, SC Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu șapte autocamioane, nouă sărărițe cu lamă, un buldoexcavator și un încărcător frontal și a folosit 114 tone de clorură de sodiu.
Noaptea trecută, echipele Citadin SA au intervenit cu 13 autocamioane, nouă sărărițe cu lamă, două buldoexcavatoare, șapte tractoare cu lamă, un încărcător frontal și au folosit 233 de tone de clorură de sodiu și opt tone de clorură de calciu.
La rândul său, SC Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, intervenind cu două autocamioane, două tractoare cu lamă și 16 tone de material antiderapant.
SC Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei pietonale cu șapte utilaje și a folosit 7,1 tone de clorură de calciu.
Echipele Companiei de Transport Public SA au asigurat viabilitatea liniilor de tramvai și rețelei de fir contact și au curățat stațiile și peroanele.
Municipalitatea a utilizat în total 233 de tone de clorură de sodiu, 16 tone de material antiderapant și 15,1 tone de clorură de calciu. Peste 100 de muncitori au lucrat noaptea trecută.
Până astăzi dimineață, la ora 8.00, echipele municipalității au rezolvat deja mai multe probleme cauzate de zăpada abundentă și vânt: avarii la rețeaua fir contact în zona CET și intersecția dintre șos. Nicolina și str. Sălciilor, precum și copaci prăbușiți pe drumul spre Aeroport (patru arbori căzuți), str. Columnei, str. Crișului, Calea Galata, al. Mihail Sadoveanu, str. Dr. Vicol, bd. Socola, str. Ornescu, str. Garabet Ibrăileanu.
Echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.
Echipele municipalității sunt pe teren și lucrează pentru a rezolva problemele care continuă să apară din cauza vremii.
Date de contact și telefoane utile:
• Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
• Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
• SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
• Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook a companiei https://www.facebook.com/ctpiasi.
• De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.