Mihai Chirica: Mulțumesc încă o dată reprezentanților Comisiei Europene că au ales Iașul și Regiunea de Nord – Est pentru a lansa un nou exercițiu financiar european

În continuarea vizitei pe care comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, au făcut-o în orașul nostru, unde au lansat Programele Naționale aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, aceștia au vizitat marți, 4 aprilie, și rezultatele câtorva proiecte finanțate cu fonduri europene.
Împreună cu comisarul Elisa Ferreira și cu Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene, primarul Mihai Chirica a fost la Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați, organizat la Centrul Tehnologic Regional Nicolina, pe care l-am utilizat în ultimul an pentru a sprijini refugiații de război din Ucraina.
Din 24 martie 2022 și până în prezent, echipa de la Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați a ajutat peste 55 de mii de persoane strămutate din Ucraina din cauza războiului.
Reprezentanții Comisiei Europene au mai avut în program vizite la Fundația „Alături de voi”, Centrul de simulare „Prof. univ. dr. Cristian Dragomir” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa și poligonul de antrenament realizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în zona C. A. Rosetti în cadrul unui proiect transfrontalier cu Republica Moldova.
„Apartenența noastră la Uniunea Europeană nu înseamnă doar principii și valori comune, ci se traduce în rezultate concrete, care ne schimbă viața în bine, în domenii vitale ca sănătatea, cercetarea, educația, siguranța și sprijinirea celor care se confruntă cu dificultăți, alături de investițiile în modernizarea infrastructurii, conservarea monumentelor sau protejarea mediului.
Mulțumesc încă o dată reprezentanților Comisiei Europene că au ales Iașul și Regiunea de Nord – Est pentru a lansa un nou exercițiu financiar european!
Suntem cu atât mai mobilizați și hotărâți să scriem proiecte de calitate și să utilizăm la maxim fondurile europene, care reprezintă și vor reprezenta și în continuare motorul dezvoltării Iașului, a Regiunii de Nord – Est și a întregii țări!”, a transmis primarul Mihai Chirica.