ANRE va examina noile prețuri la energia electrică

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Operatorii sistemelor de distribuție și furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune de energie electrică au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitările de ajustare a tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali, informează MOLDPRES.

Specialiștii din cadrul Agenției examinează cererile depuse și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectele de hotărâri. Membrii Consiliului de Administrare al ANRE se vor întruni, miercuri, 12 aprilie 2023, ora 10:00, pentru examinarea și aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate la energia electrică.

La mijlocul săptămânii trecute, ANRE a anunțat că există premise de micșorarea a tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali și a solicitat furnizorilor prezentarea cererilor de ajustare până la 7 aprilie. Decizia a fost anunțată după ce Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), iar prețul de procurare este 66 dolari/MWh, cu șapte dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.