Expoziția și simpozionul cu tema „Religie, Medicină, Știință și Artă”

Primarul Mihai Chirica a participat astăzi, 10 aprilie, la începutul Săptămânii Mari, la Palatul Roznovanu, la vernisajul expoziției și simpozionul cu tema „Religie, Medicină, Știință și Artă”, organizate de Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” și aflate anul acesta la cea de a treia sa ediție.
În cadrul expoziției participă artiști vizuali și cadre didactice ale facultății de arte ieșene, precum și reprezentanți ai mediului artistic din Republica Moldova. Anul acesta, evenimentul artistic curatoriat de conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, a crescut în amploare, organizatorii invitând și o serie de artiști basarabeni, profesori și absolvenți ai Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
Expoziția „Religie, Medicină, Știință și Artă” marchează deja o tradiție a bunei colaborări dintre Primăria Municipiului Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, acesta fiind cel de-al cincilea eveniment expozițional organizat în parteneriat, în trecut fiind vernisate și expozițiile „Sacrul. Spirit și Materie. Omul. Viață. Creație. Sens” și „Flowers”.
Un invitat de onoare în cadrul evenimentului de anul acesta a fost Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, prin a cărui bunăvoință sunt prezentate spre expunere două lucrări din colecția muzeului sibian, precum și lucrările unor artiști contemporani de importanță națională.
„Mă bucură faptul că, în preajma Paștilor, Palatul Roznovanu a fost gazda unei manifestări cu profunde semnificații spirituale și științifice.
Am asistat la un eveniment care onorează cartea de vizită a Iașului, oraș eminamente cultural, academic și spiritual.
Cu gândul la perpetuarea acestei manifestări de înaltă ținută academică și în anii următori, îmi exprim speranța că fiecare vizitator al acestei expoziții va rămâne cu amintirea unor lucrări din care se desprind înțelesuri și învățăminte cu adevărat înălțătoare despre firea umană!”, a declarat primarul Mihai Chirica.