PNL Iași susține că prefectul PSD Petru Cojocaru trebuie să-și dea demisia

PNL Iași susține că prefectul PSD Petru Cojocaru trebuie să-și dea demisia după dezastrul din Prefectura Iași.
Cadoul pe care i l-a făcut Maricel Popa – așa cum a recunoscut cu nonșalanță baronul PSD Iași – este o pălărie prea mare pentru prefectul Cojocaru. Modul în care Prefectura Iași este gestionată astăzi arată că Petru Cojocaru rămâne doar o marionetă a lui Maricel Popa, incapabil să înțeleagă responsabilitatea funcției la nivelul celui mai populat județ din România.
De astăzi, mai bine de jumătate din Instituția Prefectului riscă să intre în incapacitate de funcționare, după ce 30 din cei 50 de angajați se află în grevă generală. Această stare de fapt se datorează lipsei de capacitate administrativă a prefectului județului Iași și a lipsei de interes pentru respectarea drepturilor angajaților din subordine.
 O altă gafă catastrofală a prefectului Cojocaru s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în timp ce Iașul era paralizat de ninsoare, deși primise informații și avertizări despre vreme de la ANM cu cel puțin o zi înainte. Prefectul Cojocaru știa foarte bine ce urmează și, cu toate astea, nu a luat nicio măsură la nivel prefectural pentru a gestiona criza din județ. Considerăm că aceasta este o crasă neînțelegere a atribuțiilor de serviciu care a generat pagube și un nivel de disconfort general în întreg județul, motiv pentru care prefectul PSD Petru Cojocaru trebuie să demisioneze”, precizează PNL Iași, într-o postare pe facebook.