PSD Iași: Incompetența liberală se manifestă în fiecare zi în județul nostru și ieșenii au de suferit

PSD Iași face câteva precizări cu privire fumigenele aruncate în spațiul public de peneliștii ieșeni:
„𝗙𝘂𝗺𝗶𝗴𝗲𝗻𝗮 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝟭: Prefectul Bogdan Cojocaru este vinovat de protestele angajaților de la Prefectură!
 Salariații Instituției Prefectului Iași au participat astăzi la o acțiune organizată la nivel național în cele mai multe dintre prefecturi. Au tot dreptul să protesteze, la fel ca orice alt angajat, mai ales când veniturile lor sunt printre cele mai mici din zona bugetară. ”Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituțiile prefectului din țară, declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acțiune vor participa 1800 salariați prin încetarea colectivă si voluntară a lucrului la sediul instituției prefectului” – Comunicat de presă al Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.
𝗙𝘂𝗺𝗶𝗴𝗲𝗻𝗮 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝟮: Prefectul Cojocaru trebuia să se ocupe de deszăpezire.
 În realitate, cele mai mari probleme din județul Iași le-am întâlnit pe drumurile județene, cele care sunt administrate de Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. În ciuda tuturor avertizărilor venite de la meteorologi, conducerea PNL de la CJ a preferat să lase zăpada să se topească în loc să se pregătească să intervină pe cei 1.000 kilometri de drum județean, iar când situația a devenit foarte gravă, au preferat să stea cu capul la cutie. Ce să spună când Iașul era sub COD ROȘU și ei lucrau cu 10 – 14 utilaje în județ? Ce să spună când s-a apelat la primari să intervină să cazeze oameni blocați pe drumuri județene? Ce să spună când angajații ISU, pompieri dădeau la lopată să deblocheze mașinile de pe drumurile județene sau când oameni care aveau nevoie urgentă de asistență medicală erau aduși cu șenilatele la ambulanțe? Acum, când zăpada s-a topit, au prins glas și sunt viteji. Așa e după război.
Realitatea este una foarte clară! : drumurile construite de CJ s-au surpat în câteva săptămâni după ce au fost inaugurate cu mare tam-tam de președintele ”Bam-Bam”, proiecte de infrastructură, precum șoseaua ocolitoare a orașului Hârlău sau legătura A8 – Leţcani Vest – Centura laşi, sunt compromise din cauză că liberalii de la CJ, nu sunt în stare să înregistreze asociația care ar trebui să implementeze și exemplele pot continua”, precizează un comunicat al PSD Iași.